Vilket husdjur ska vi välja?

Det kan vara svårt att välja husdjur när man aldrig haft något tidigare. Vilket är det mest populära sällskapsdjuret och vilket passar dig bäst? Är du en hund eller katt människa eller kanske det är tarantellor det handlar om för din del.

pets

För det första så gäller det att bestämma sig för vilken typ av djur du skulle vilja ha. Hundar till exempel kräver en hel del arbete. De ska rastas, matas, tränas, badas och kammas. Förutom allt det där så är hunden en av de mest tillgivna djuren och du får garanterat en vän för livet. Är det ändå hund man vill ha, så är det bara att läsa på om de olika raserna som finns.

Är det katt du vill ha, så kan du räkna med att du inte har katt utan katten blev just med människa. Katter är tillgivna och trogna sin människa, men behöver dig mest för att få mat och husrum liksom massage när den vill. Dock är katter mycket trevliga varelser som du med all säkerhet kommer att glädjas med under många många år. Katter kan bli så gamla som upp mot 25 år, men 15 år är mer vanligt.

Tarantellor tillhör de icke gosiga djuren, som du i princip agerar hotell till. De är billiga i drift och äter ungefär 8-9 syrsor per år och smutsar inte ner sitt terrarium nämnvärt. De är ensamdjur och honorna lever länge och kan bli 30 år.

Läs på ordentligt innan du skaffar dig ett husdjur, oavsett art. Se till att du har den tid det tar att sköta djuret och att du har möjlighet att få hjälp med djuret om det skulle behövas.