Valpkurs för den nyblivna hundägaren

När du äntligen efter en lång väntan, får hämta hem din nya lurviga familjemedlem så brukar lyckan vara total. En valp är som en bebis och kräver både tid och engagemang. Den behöver lära sig allt och du är den som ska hjälpa valpen med det.

Är det första hunden du äger så är det inte så lätt att veta hur du hjälper din valp. En valpkurs brukar underlätta för de flesta under den första tiden. Läs mer här för att läsa på lite mer om hur du bäst hjälper din valp.

Det här händer på valpkursen

När du och din valp går en valpkurs får ni lära er att kommunicera med varandra. Ofta tränar du på inkallning som är viktigt för att din hund ska känna sig trygg och säker. Om något händer är det livsviktigt att din hund kommer när du kallar. Valpen får också social träning i form av att umgås med andra valpar.

Fortsätta träningen

Om du vill fortsätta att träna tillsamman med din hund när valpkursen är slut finns det mycket att välja på. Det finns både lydnadskurser och andra specifika kurser så som agility, nosework, rallylydnad och brukskurser. Oavsett vilken kurs du väljer så ger det dig och din hund värdefulla stunder tillsammans.