Ta med hunden på äventyr

Som hundägare så bör man träna sin hund så att den kan vara med på det mesta, vi lär våra fyrbenta vänner att gå i koppel och vacker tass och det är jättebra. Men det är så mycket mer som hunden bör få lära sig. Att ta med hunden på äventyr gör att att den blir van med olika miljöer och det blir inte så främmande när hunden kommer till en ny miljö.

dog boat

Under första året så har du all möjlighet att sätta prägel på din hund och hur du vill att den ska vara. Det kräver tid att lära och vänja hunden med olika saker och det gäller att som husse eller matte att ha tålamod och inte ge upp. Nu behöver det inte vara som på bilden att man ska lära hunden att köra en båt, men vänj hunden att vara med i båten. Skaffa en flytväst till hund så att om det skulle bli så att den trillar i så framförallt så flyter hunden, men det finns också ett rejält handtag som gör det enklare att kunna lyfta upp din vän från vattnet.

Allt som hunden får vara med om är bra för dess träning, så försök att ta med din hund på så många äventyr som möjligt. Självklar så ska det fungerar både för dig och för hunden, bergsklättring kanske är så lämpligt för din hund. Däremot fjällvandring passar utmärkt att hunden följer med på.  Tänk dock på att det kan finnas renar och andra djur där ni kommer att vandra så det gäller att hålla hunden kopplad.