Hitta din hunds favoritgodis

Hundgodis kan vara ett viktigt redskap när du tränar din hund. Eller när du bara vill visa lite extra uppskattning till sin fyrbenta vän.

Det finns en del att tänka på när du ger din hund hundgodis. Hundgodis finns att köpa i flera olika sorter men det är även lätt att göra eget. Ett tips på en aktivitet som du kan göra med din hund, är till exempel att lägga ett godisspår.

Välj rätt sort till din hund

Hundgodis ska framför allt ses som ett komplement till din hunds vanliga foder. Därför är det viktigt att tänka på hundens totala kaloriintag per dag. Om din hund är överviktig är det extra viktigt att välja ett kalorisnålt godis. Storleken på godiset spelar också in, för en valp med valptänder är det att föredra med mindre och mjuka bitar.

För stora godisbitar kan göra det svårt för hunden att tugga, men kom ihåg att för små bitar kan göra att hunden knappt märker belöningen. På förpackningen brukar det stå vilken storlek på hund godiset är avsett för. Klicka här för att komma till Buddypetsfood, där hittar du näringsrikt och bra godis till hundar i alla storlekar och åldrar.