Frakta din hund säkert och bekvämt

Det finns fortfarande många som har hunden lös i bilen men faktum är att det är olagligt men framförallt livsfarligt för dig, dina medpassagerare och hunden. Investera därför i en bur som hunden tryggt och bekvämt kan fraktas i.

En hundbur till bilen är det optimala när du har för vana att ha med dig hunden i bilen, på så vis sitter du och hunden säkert och vid en eventuell krock så ökar era överlevnadschanser markant. En hund som flyger omkring i en bil väger som du säkert redan vet, flera ton och är livsfarlig för dig och sig själv. Ta en titt på en hundbur som passar ditt bagage och se det som en väl värd investering även om de kostar en slant.

Hunden är en självklar familjemedlem och när det är semester så är det inte ovanligt att semesterfirare vill ta med sina husdjur på långa bilresor, är du en av dem så kommer här några läsvärda tips inför en lång bilresa med hund.

  • Se till så att hunden har det bekvämt där den ligger
  • Stanna ofta så att den får sträcka på sig
  • Medtag mat och vatten, försök att få hunden att dricka vid varje stopp
  • Kontrollera så att det är en behaglig temperatur i bagaget
  • Medtag alltid en första hjälpen låda även för hunden
  • Tänk på att inte spela alldeles för hög musik, hunden har tio gånger så bra hörsel som vi människor

Det kan vara en utmaning att resa med såväl hundar som små barn, för att inte tala om kombinationen. Gör resan enklare genom att tillgodose hundens ovannämnda behov och barnens rastlöshet genom att förse de med moderna tekniska prylar som de kan roa sig med. En bärbar DVD eller en iPad kommer man långt på, du kan hitta de till bra priser hos flera elektronik återförsäljare. Gör inte resan mer komplicerad än den behöver vara.